Verbeter jouw positie in Google met waardevolle content

Goed gevonden worden in Google, wie wil dat nou niet? Een goede positie in Google zorgt ervoor dat je beter gevonden wordt door potentiële klanten. Het creëren van waardevolle content is een belangrijke strategie die jou helpt dit te realiseren. In dit artikel geef ik content tips waarmee jij jouw positie in Google kunt verbeteren.

Hoe beoordeelt Google je website?

Google beoordeelt websites op meer dan 200 onderdelen, die grofweg te verdelen zijn in drie categorieën: techniek, populariteit en content. In dit artikel ga ik alleen in op de content categorie omdat deze op zichzelf al erg uitgebreid is. De structuur van je site, teksten, titels en afbeeldingen vallen onder andere onder website content.

Wanneer is een website relevant?

Wanneer je iets zoekt in Google, wil Google je een zo relevant en goed mogelijk resultaat tonen. De relevantie van de zoekresultaten wordt bepaald aan de hand van de content die op je website staat. Met uitgebreide en relevante artikelen over jouw vakgebied zorg jij ervoor dat niet alleen Google, maar ook jouw bezoeker, precies weet wat voor producten of diensten jij levert.

Hoe actueler een artikel of pagina is, hoe waardevoller deze wordt gezien door Google. Het zit namelijk zo: wanneer je iets nieuws op je website plaatst, komen de crawlers van Google sneller terug om jouw website (opnieuw) te beoordelen.

Het is dus belangrijk dat je aan de slag gaat met het frequent creëren van waardevolle content om ervoor te zorgen dat jouw website relevant is én blijft. Het aanmaken van een persoonlijk blog op jouw website – waarbij je bijvoorbeeld elke week een nieuw artikel plaatst -  is een zeer waardevolle vorm van content creatie.

Persoonlijk perspectief door blog

Het is een misvatting dat je een professionele schrijver moet zijn om blogartikelen te schrijven. Vergeet niet dat jij de expert bent in jouw vakgebied en dat mensen graag blogs lezen om een persoonlijk perspectief op bepaalde zaken te krijgen. Zo lang jij met passie over je vak schrijft en waardevolle kennis deelt, zul jij jouw bezoekers geïnteresseerd houden.

Wat voor soort content plaats je dan in een blog?

Vooral wanneer je begint met het schrijven van waardevolle content kan het lastig zijn om de juiste onderwerpen te verzinnen. Bedenk je dat een bezoeker met veel vragen over jouw product of dienst kan zitten. Door deze vragen vooraf al te beantwoorden wek je een gevoel van vertrouwen en autoriteit op. Met de tool Answer The Public kruip je als het ware in het brein van je klant en ontdek je de zoektermen die passen bij jouw onderwerp.

Als voorbeeld heb ik het woord ‘Zoekmachineoptimalisatie’ gebruikt. Answer The Public laat vervolgens alle zoektermen en vragen zien die hierom heen worden gesteld. Deze vragen en zoektermen kun je gebruiken als basis voor het schrijven van waardevolle content.

Zo blijft je website waardevol

Naast het creëren van nieuwe content is het daarnaast aan te raden om je bestaande content regelmatig te updaten. Voorzie ‘oude’ artikelen en pagina’s van de laatste informatie zodat je content relevant en actueel blijft. Herschrijf minstens 20% van de inhoud, controleer of alle linkjes nog werken en werk de metadata bij.

Je prestaties in Google zullen veel beter scoren wanneer je je oude content regelmatig bijwerkt. Hiermee toon je namelijk aan dat je je website ‘verzorgt’ en dat deze het waard is om in de zoekresultaten te worden opgenomen.

Waardevolle content creëren

Besteed je het schrijven van waardevolle content liever uit? Dan help ik je graag! Neem direct contact op, dan plannen we een kennismakingsgesprek in.

Lees verder


Vorige
Vorige

Het verschil tussen vindbaarheid en zichtbaarheid

Volgende
Volgende

Overtuigende teksten die het verschil maken