Waarom bloggen nog steeds waardevol is

‘Waarom zou ik nog beginnen met bloggen, tegenwoordig zijn podcasts en YouTube video’s toch helemaal in?’ Dat klopt, maar dan ook meteen de wedervraag: heb jij een consistente bezoekersstroom op jouw website waar jij dagelijks klanten uithaalt? Is het antwoord nee, dan kan dit artikel goed van pas komen. Bloggen kan namelijk voor best wat extra omzet zorgen. Ik leg je uit waarom.

Je bent beter vindbaar in Google

Een van de belangrijkste redenen om als ondernemer te gaan bloggen is dat het je helpt om beter vindbaar te zijn in de online zoekmachines. Ja, je kan je ook scheel betalen aan advertenties maar, bloggen is een verdomd goed – en gratis – alternatief. Door gebruik te maken van de juiste zoekwoorden, die gericht zijn op jouw doelgroep, weten mensen jouw bedrijf beter te vinden.   

Bovendien blijven blogs altijd zichtbaar, in tegenstelling tot advertenties en social media posts. Bloggen is een lange termijn strategie waar je jarenlang de vruchten van kunt plukken.

Je maakt een connectie met jouw doelgroep

We leven niet meer in een wereld waar klanten puur een product of dienst uitkiezen op basis van de kwaliteit. Tegenwoordig draait het om het gezicht achter het merk. Voelen mensen een connectie met jouw bedrijf, dan is de kans groter dat ze bij jou kopen. Er is geen betere manier om potentiële klanten kennis te laten maken met jouw merk, dan erover te schrijven. Jezelf te laten zien. Je verhaal vertellen. Dit is wat je in een blog allemaal kunt doen.

Je laat zien dat jij de expert bent

Door kennis te delen over jouw vakgebied, laat jij zien dat je verstand van zaken hebt. Vandaag de dag raadpleegt iedereen het internet wanneer ze vragen hebben. Staan jouw blogartikelen vol met antwoorden op deze bezoekersvragen - en andere relevante content -  vergroot jij jouw expertstatus.

Bloggen zorgt voor meer gerichte websitebezoekers

Zoekmachines zijn dol op verse en unieke content. Hoe meer relevante blogartikelen jij op jouw website hebt, hoe groter de kans dat een bezoeker via Google bij jou terecht komt. En interessante artikelen smaken natuurlijk naar meer. Het mooie van een blog is dat je er een call to action aan kunt koppelen. Wil je bezoekers doorverwijzen naar jouw product of dienst? Wil je dat ze zich inschrijven voor jouw nieuwsbrief? Met een blog kan het allemaal!

Je creëert deelbare content

Heb je moeite met het bedenken van content voor jouw wekelijkse social media posts? Dat probleem is verleden tijd wanneer je als ondernemer gaat bloggen. Door blogs te schrijven creëer je namelijk deelbare content, die je door kunt zetten naar LinkedIn, Facebook of Instagram.

Dat is nog niet alles. Je kunt social media buttons zetten naast je blogposts, zodat enthousiaste lezers het bericht kunnen delen. Op deze manier vergroot je meteen jouw bereik. Beter kan niet, toch?

Hulp nodig met bloggen?

‘Heel leuk allemaal maar, ik heb helemaal geen tijd om te bloggen als ondernemer. En eigenlijk vind ik schrijven maar drie keer niks’.

Ja, die heb ik vaker gehoord. In dat geval kan je natuurlijk ook een tekstschrijver inhuren. Mij, bijvoorbeeld 😉 Dan kan ik meteen bewijzen dat bloggen waardevol is. Neem gerust contact met mij op, dan kletsen we even.

Lees verder

Vorige
Vorige

Flow: daar waar de magie plaatsvindt

Volgende
Volgende

Een workaction in Nederland