Flow: daar waar de magie plaatsvindt

Een persoonlijk verhaal

Op een normale vrijdagochtend…

Zat ik, met een chai tea latte, bij mijn favoriete koffietentje in Venray. Een keer per week ruil ik mijn thuiskantoor om voor deze gezellige plek. Wat er op de planning stond? Het schrijven van een blogartikel. Nu doe ik dat natuurlijk bijna elke dag voor klanten, maar vandaag was het tijd voor een blog voor mijn eigen website. 

Een aantal weken geleden heb ik namelijk besloten om hier meer focus op te leggen. Elke week een nieuwe blog, vers van de pers. Met een strategisch plan op papier en een lijstje met meer dan 20 uitgedachte ideeën, begon ik met het schrijven van een nieuwe blog. 

Ondernemersreis

Mijn gedachten dwaalde af naar mijn ondernemersreis van het afgelopen jaar. Als er één ding is dat ik heb geleerd, is dat het ondernemerschap – net zoals het leven in het algemeen – gepaard gaat met ups en downs. Ik noem het ook wel de golven van emotie.

Het ene moment kun je de hele wereld aan, terwijl je de volgende dag moeite hebt om ook maar één taak af te ronden. Dat hoort er nou eenmaal bij en dat is oprecht prima.

Ondernemerschap gaat daarnaast hand in hand met persoonlijke ontwikkeling. Ik leer elke week, al dan niet elke dag, weer iets nieuws. Twee jaar geleden durfde ik alleen nog maar te dromen van het leven dat ik nu leidt.

Tijdens het schrijven van mijn - strategisch uitgekozen – blog kwam ik ineens tot het inzicht dat ik ook echt wel trots op mezelf mag zijn. Ik pakte mijn journal erbij om deze gedachten op te schrijven, zoals ik wel vaker doe. Ik weet niet precies wat er toen gebeurde, of hoe het überhaupt gebeurde, maar mijn energie begon me toch een partij te stromen.

Linker- en rechterhersenhelft

‘Nee, wacht ik moet dit uittypen in plaats van schrijven’, dacht ik. Goed, toetsenbord erbij. ‘En ik moet dit delen op LinkedIn!’ Geen idee waarom, ik heb namelijk een ontzettende weerstand tegen LinkedIn. Toch was het moment ineens daar en schreef ik een persoonlijke, kwetsbare post. Allemaal vanuit die flow.

Als je eenmaal in de flow zit, kan je veel voor elkaar krijgen. Zo vloeide ook dit blogartikel uit mijn handen. Ik liet het andere artikel even helemaal los en gebruikte mijn rechterhersenhelft (intuïtief, emotioneel, in het hier in nu) in plaats van mijn linkerhersenhelft (rationeel, analyserend, logisch redenerend).

Heerlijk was dat. Ik denk niet dat ik ooit zo’n persoonlijk verhaal heb gedeeld, maar vandaag surf ik lekker op de golven. Ik mag mezelf laten zien.

Lees verder

Vorige
Vorige

4 manieren om creativiteit te stimuleren

Volgende
Volgende

Waarom bloggen nog steeds waardevol is