Update: Ik woon en werk in Mexico

Daar zit ik dan: boven op het dakterras, met uitzicht op de zee, een strakblauwe lucht boven mijn hoofd en een verfrissend briesje door mijn haar. Waar ik ben? Puerto Escondido, Mexico. Niet om te reizen, maar om te wonen en werken. Lees verder en ontdek hoe het is om als digital nomad in een Mexicaanse beachtown te leven.

Een lang gekoesterde droom

Mexico is geen onbekende bestemming voor mij. Vier jaar geleden maakte ik tijdens mijn rondreis door Midden-Amerika voor het eerst kennis met dit betoverende land. Ik werd onmiddellijk verliefd op de schitterende stranden, weelderige jungles, mysterieuze cenotes, indrukwekkende Maya-ruïnes en warme cultuur.

In januari 2022 keerden ik samen met mijn man Olle terug, op zoek naar een plek waar we ons voor een langere tijd konden vestigen. Het was een langgekoesterde droom om een tijdje in het buitenland te wonen, de lokale cultuur volledig te omarmen, de Spaanse taal vloeiend te spreken en vooral intens te genieten van het leven.

Op een gegeven moment was het tijd om de knoop door te hakken, en dat hebben we gedaan. We vonden een plek die perfect bij ons paste: Puerto Escondido.

Playa Bacocho, Puerto Escondido

Puerto Escondido

Het is nu precies drie weken geleden sinds we Nederland verlieten op een herfstachtige dag en aankwamen in het zonnige Mexico. Het duurde niet lang voordat we ons hier helemaal thuis voelden. Puerto Escondido is een levendig kustplaatsje met ongeveer 50.000 inwoners, aan de westkust van de provincie Oaxaca. Hierbij enkele heerlijke feitjes over ons leven hier:

  • De temperatuur in Puerto Escondido ligt altijd rond de 30 graden.

  • We genieten van een adembenemend uitzicht op de zee en de prachtigste zonsondergangen.

  • Ons huis is slechts 10 minuten lopen van het strand.

  • We kunnen elke dag surfen, beachvolleyballen of yogalessen volgen.

  • Verse groenten, fruit en taco's zijn letterlijk aan de overkant van de straat te koop.

  • Voor een dagtrip in de bergen springen we gewoon op onze scooter.

Hoe wonen we?

Puerto Escondido is uitgegroeid tot een heuse hotspot voor mensen die een flexibele levensstijl combineren met remote werken. De opkomst van digital nomads heeft geleid tot de oprichting van verschillende co-living plekken in de regio, waaronder de accommodatie waar wij momenteel verblijven.

In onze co-living beschikt elke bewoner over een eigen comfortabele slaapkamer met een privébadkamer en werkplek. De gemeenschappelijke ruimtes, waaronder de keuken, zithoek, verschillende werkplekken, het zwembad en het dakterras, delen we gezamenlijk.

Mexicaanse praktijken en gezelligheid

Ohja, en niet onbelangrijk: de wifi is snel en betrouwbaar. Oké, behalve als het hard heeft geregend. De wifi router staat buiten. Op de een of andere manier vindt onze host het een slim idee om de router permanent te beschermen onder een paraplu?!

De meeste mensen verblijven een aantal maanden in de co-living waardoor je een hechte band opbouwt. Daar waar ik in Nederland vaak in mijn eentje thuis werkte, zit ik nu samen aan tafel met 'collega’s' van over de hele wereld. I love it!

Co-living accommodaties in Puerto Escondido

Werken als digital nomad

Sinds 2021 ben ik als freelance tekstschrijver actief, waarbij mijn werkzaamheden volledig online plaatsvinden. Dit biedt me de flexibiliteit om vanuit elke inspirerende omgeving te werken. Olle heeft geen 'typische' digital nomad baan; hij is in dienst bij een Nederlands bedrijf. Gelukkig kan hij voorlopig op afstand werken voor 20 uur per week, wat ideaal is.

Hoe ziet onze werkdag eruit?

We gaan onze dag van start met een ontspannen stretchsessie op het dakterras, gevolgd door een ontbijtje met vers fruit. De werkdag begint rond 08.00 uur om enige overlap te hebben met de Nederlandse tijdzone, waarna we 4 a 5 uur knallen. Soms ononderbroken, soms met een zwempauze tussendoor - een absolute noodzaak gezien de hitte. Na het werk maken we een warme lunch en gaan we naar het strand voor een potje beachvolleybal, een strandwandeling of om gewoon te relaxen.

Ons thuis voor nu

Op dit moment voelen we ons helemaal thuis in Puerto Escondido, en het plan is om hier ongeveer 3 maanden te blijven. Binnenkort deel ik blogs met handige tips over wat je allemaal kunt beleven in Puerto Escondido, van de beste eetgelegenheden en accommodaties tot dagtochten en meer!

Lees verder


Dit artikel bevat affiliate links – Dit betekent dat als jij op een link klikt en vervolgens een aankoop doet bij de betreffende partner, ik een commissie ontvang. Jij betaalt niets extra’s, maar support hiermee wel mijn business :)

Vorige
Vorige

Reisgids voor Isla Holbox

Volgende
Volgende

5 plekken in Mexico die je niet mag overslaan