Een magische herfstreis in Oostenrijk

Wie denkt dat Oostenrijk alleen een prachtig winteroord is, heeft het goed mis. In de herfst vind je er kleurrijke bossen, indrukwekkende rotspartijen, kronkelende riviertjes en besneeuwde bergtoppen. Ik raakte op slag verliefd op deze magische omgeving. In dit blogartikel neem ik je mee op reis.

Van droom naar werkelijkheid

Vorige week kreeg ik de kans om voor mijn werk deel te nemen aan een ‘Hike & Relax Trip’ in Oostenrijk. Twee jaar geleden droomde ik ervan: mijn liefde voor reizen combineren met het schrijven van teksten. Nu is het de werkelijkheid. Soms moet ik mezelf echt even knijpen om te beseffen dat het werkelijkheid is. Maar de vraag of ik naar de bergen wil, hoef je me geen twee keer te stellen. Tas inpakken en gaan!

Slaperig dorpje

Het dorpje Gaschurn in Vorarlberg dient als uitvalsbasis voor deze georganiseerde groepsreis. Tijdens het winterseizoen transformeert het tot een levendig skioord, maar gedurende de rest van het jaar is er weinig activiteit merkbaar. Dan is Gaschurn een rustig, slaperig dorpje. Precies goed, als je het mij vraagt. Wel die mooie uitzichten, maar zonder alle toeristen ;)

Hiken, yogasessies en wellness

De hike & relax reis werd georganiseerd door berg- en wandelgids Nicky. Ze is in 2022 naar Oostenrijk verhuisd om haar droomleven in de bergen te realiseren. En met succes, want het enthousiasme straalt van haar af. Stiekem ben ik een beetje jaloers op haar werk... elke dag hiken in de bergen? Wat een heerlijk leven!

Wat kun je verwachten van deze reis? Elke dag staat er een wandeling van 4-6 uur op de planning, waarbij je als natuurliefhebber je hart helemaal kunt ophalen. Na de wandeltocht kun je deelnemen aan een ontspannende yoga-sessie of jezelf onderdompelen in de wellness.

Yoga-sessie in de bergen

Rust en connectie  

Vier dagen lang maakte we de mooiste wandeltochten in de bergen. Het is alsof je helemaal in je eigen bubbel zit, de drukke wereld thuis bestaat even niet meer. Je bent lekker bezig met een fysieke uitdaging – berg op, berg af, berg op, berg af – en maakt een connectie met de natuur. Het is lastig uit te drukken wat zo’n reis met je doet. De woorden inspiratie, rust en verbinding komen bij me op.

De wandeltochten

Dag 1: Dal wandeling 

De eerste dag begon lekker rustig met een dal wandeling. Het weer was prachtig: we liepen in korte kleding en smeerde volop zonnebrand op onze gezichten. De wandeltocht passeerde vrolijke dorpshuizen, een waterval, Alpenkoeien en bracht ons uiteindelijk bij een mooi uitzichtpunt.

Dag 2: Klimmen in het bos

Vandaag stonden er zo’n 1000 hoogtemeters op de planning, lekker door de bossen. Een flinke klim! Maar het uitzicht - net boven de boomgrens - is het zeker waard. Tijdens de lunch vond er een yoga/ademhaling sessie plaats.

Dag 3: Sneeuwtoppen en riviertjes

De wandeltochten tijdens deze reis zijn perfect opgebouwd. Elke dag is het een beetje zwaarder én indrukwekkender. Vandaag kwamen we in een totaal andere omgeving: een mystiek rotsachtig landschap vol riviertjes. Sommige klein, andere wat groter. Een leuke uitdaging om over te steken.

Dag 4: De hoogte in

De laatste wandeltocht start met een gondellift, die ons naar 1.922 meter hoogte brengt. We wanen ons meteen weer in een totaal andere omgeving. Tijdens deze prachtige hike komen we oog in oog met indrukwekkende uitzichten over het dal, rotspartijen én een familie steenbokken.

Een cadeau aan jezelf

Ik denk dat ik voor iedere deelnemer spreek, als ik zeg dat deze reis echt een cadeau aan jezelf is. De perfecte balans tussen inspanning en ontspanning zorgt voor een volledige oplading. Van adembenemende wandelingen, rechtstreeks het yogamatje op en de sauna in. Hoe heerlijk is dat? Het draagt allemaal bij aan een diepere connectie met de natuur en innerlijke rust. Probeer het vooral zou ik zeggen!

Lees verder


Dit artikel bevat affiliate links – Dit betekent dat als jij op een link klikt en vervolgens een aankoop doet bij de betreffende partner, ik een commissie ontvang. Jij betaalt niets extra’s, maar support hiermee wel mijn business :)

Vorige
Vorige

3 tips voor beginnende tekstschrijvers

Volgende
Volgende

4 manieren om creativiteit te stimuleren